понеделник, 30 април 2012 г.

Картички

Здравейте картичко-творящи приятели!
Този блог ме мъчи. Иска си своята поддръжка и време за "отглеждане" Не знам как другите се справят, но когато седна да пиша в блога - моментално губя вдъхновение и се отказвам да пиша. Сега, като разглеждах новия облик на блогър - съвсем се обезкуражих. Установих, че имам няколко чернови - не видели бял свят публикации, защото не съм намерила подходящите думи за представяне и подходящото време за тях.
И така, ако чакам да ми дойде музата - скоро няма да покажа нищо. За това започвам да публикувам без думи :)
Картичка за празника на мама:
Децата в детската градина по мое време правиха картички за празника на мама. Моята майка грижливо прибираше в един албум всички мои творения- рисунки, картички и всякакви хартиени проекти, които другарката Асенова и другарката Георгиева старателно подготвяха. Те ме научиха да изрязвам по очертания, да апликирам, да оцветявам...
Сега не знам дали учат децата на това, но моите дъщери не са ми подарявали такива неща, каквито аз съм правила за мама. За 8-ми март получавах снимка на детето, украсена дигитално от месното фото и оформена като картичка. За този осми март, една група майки решиха да заменят дигиталните картички с нещо изработено ръчно и с много любов. И пак има снимка на детето.


Подобна картичка получиха и госпожите и леличките:Надявам се да са останали доволни - както майките, така и учителките....
Силно се надявам и да не са се загубили във времето уменията на възпитателите да преподават приложно изкуство и да учат децата това, че дори и най-малкият жест, най-скромният подарък, но поднесен с любов, е по-скъп от най- скъпата дигитална картичка....
Стига толкова за осми март.

Следват няколко картички за рождени дни:

Е стига толкова картички за днес, че и без това поста стана много дълъг...

Сигурно сте забелязали зелената дизайнерска хартия която толкова си харесвам и използвам. Можете да я откриете в този сайт. Там има много красиви дигитални комплекти. Когато си купих тази, във сваления файл имаше прикачен документ, който забранява разпространението на файловете под каквато и да е форма. Имам право да продавам само нещо ново, изработено от мен с техните дизайнерски хартии.
А голямата роза, която виждате на картичката-чантичка съм правила по урока на Selma

Надявам се да ви е било интересно посещението при мен.
До скоро или по скоро - до следващия път :) !

2 коментара:

  1. Много ми харесват всичките! И мен ако питаш даже и без много приказки показвай овреме, че като престоят и емоцията става по-различна.
    И ти благодаря за милия коментар за урочето ми - целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко, показано в тази ти публикация, толкова много да ми хареса! Но сякаш най-силно ме развълнуваха твоите думи относно какво учат днес децата в детската градина! И се замислих, че всъщност всичко зависи от учителките. Моят син ми е подарявал ръчно изработени картички, рисунки, апликации, но това е благодарение на госпожите. Само от едната година имам снимка, украсена дигитално и откровено споделих с госпожите му, че това е хубаво, но много по-радостно и трепетно за една майка е да получи нещо направено от ръчичките на детето си. Дано и при вас това да продължи и да не е само тази година!

    ОтговорИзтриване