неделя, 26 август 2012 г.

Поредица за юбилей - 2

Здравейте приятели!
Дойде ред на следващата картичка от поредицата за юбилей. Всъщност те са две. Направих ги заедно, за двама колеги на майка ми. Няма нищо особено в тях. Това, което ги свързва са новите ми печати с цифри и текст на български.  И двамата юбиляри ставаха на 50.  Използвах цифрите с безцветно мастило и сенки за очи. Тъй като не разполагам с цялата цветова гама мастила, намерих начин да си оцветявам печатите със сенки, защото са по-евтини и имат много нюанси, които ако си ги купя като мастила ще струват цяло състояние, а и заемат повече място за съхранение.
Ето ги и картичките:




Червеното ъгълче на тази картичка не е случайно. Точно там като залепвах цветната хартия,  съвсем малко се нащърби в ъгъла. Аз лепя фона с двойно-залепваща лента, която поставям на гърба на хартията на няколко реда ленти. После позиционирам хартията върху картичката и я нагласям точно там, където ще залепне. Притискам отгоре с длан и внимателно обръщам единия край, за да захвана предпазната лента на тиксото. Продължавам да притискам, за да не ми се размести и внимателно обелвам лентата. Приглаждам и вече имам здраво крайче, което държи хартията неподвижно.  Вече мога свободно да отгърна и да разлепя останалите парчета тиксо, без да се страхувам че ще се размести. На последното парче тиксо - ъгълчето цветна хартия се откъсна. Нямаше спасение. Вече бях залепила по-голямата част. Така, намерих друго решение да прикрия проблемната зона. От картона, който използвах за розите си изрязах декоративно ъгълче и го залепих, така че дефекта изчезна.

След като оцветих текста и цифрата 50 ги поръсих с безцветна пудра за ембосинг, за да придам релеф на буквите.

А сега нещо съвсем различно от темата , но няма как да пропусна да покажа следващата картичка-кутийка, защото мисля да я включа в предизвикателството на двете елши:

Предизвикателство Август - “Сватбени емоции”

 


 



Е, за днес май е това. Ще се радвам да споделите своето мнение!
До скоро !

4 коментара:

  1. Много нежна и красива кутийка!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,с кутийката си уцелила шестицата! А картичките са прекрасни ,всяка си е със своя чар и стил...не мога да определя коя е по-красива!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са и картичките и кутийката! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета че споделихте мнението си!

    ОтговорИзтриване