неделя, 5 февруари 2012 г.

Pergamano

Здравейте блогъри! От няколко дена се каня да открадна малко свободно време за да публикувам новите си картички, от типа pergamano.  Е, сега имам тази възможност и бързам, докато не са ме грабнали ежедневните задачи да споделя какво правих последно време. Първата картичка с ангелчето много ме измъчи. Поръчаха ми тази , която всички вече сте виждали, сватбената с гълъбите. Само че вместо гълъби, ми казаха "искаме този ангел" и ми показват една висулка за колие, с размери 4 на 4 см. Е, постарах се да намеря снимка на тази висулка , увеличих я и прерисувах на паус. Трябваше да махна тромпета, който държеше ангела и да добавя цветя . Ето го резултата:


Перфорирах крилата и леко ги повдигнах от основата. Украсих ги с брокат и мисля че се получи много добре. Освен мен самата и поръчителите я харесаха. Надявам се този, за когото беше предназначена картичката, също да я е харесал.


Другата е за сватба. Попаднах на безплатен дигитален печат с изображение на двойка младоженци. Стана семпла. Не съм особено доволна от резултата, но следващият път ще опитам да разкрася тази картичка .

Имам 2-3 папки за ембос, но си нямам машинка. Използвам ги по много примитивен начин. За бела, на плика на сватбената картичка, без да искам обърнах картончето. Трябваше изпъкналата част да е отгоре, но вече беше изрязан триъгълника и го залепих с вдлъбнатата част нагоре. Не се разбра че съм сбъркала, защото решиха, че това е ефекта, който съм целяла и много я харесаха...

Надявам се и вие да ги харесате, иначе не бих ги показала :)

Сега отивам да отделя време на котката, защото мърка от доста време и обикаля около клавиатурата, търсещ внимание и ласка. Вече е на 6 месеца. Имам го от 4, но не съм се хвалила с него, а е толкова сладък... Обещавам да отделя една публикация специално за него.
До скоро!

Благодаря че се отбихте в моето кътче! Пожелавам ви топъл ден и много любов!


7 коментара:

 1. Дани,възхищавам се всеки път, като видя техниката ти "Pergamano".Голяма майсторка си! Страхотно! От доста време ми се иска да пробвам нещо в тази техника и все не ми достига смелост, но видях на блога ти, че си поместила уроче и ще взема да се престраша и да опитам. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Ох, тази великолепна техника! Резултатите са просто зашеметителни! Особено, когато човек си го може! Невероятни красоти си създала! И ангела, и сватбената двойка са страхотни! А от дефекта, наистина се е получил ефект! Свикнали сме да виждаме релефа с изпъкналата част нагоре, но пък други очи определят обратния вариант като ефект!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря момичета! Аз въобще не се имам за майсторка. Тази техника ми е на сърце, но има много да се упражнявам и да уча още, за да достигна някакво ниво... Има момичета, които са къде по-напред от мен. Аз не и отделям нужното време, а и работя с подръчни средства и инструменти. Но кой-знае, в бъдеще, може наистина да задобрея :)

  ОтговорИзтриване
 4. Страхотна си -ти си моят учител... Целувки!!!

  ОтговорИзтриване
 5. Красота! Всичко изработено с тази техника е толкова нежно и изящно... Не знам кога и аз ще се престраша да пробвам... Ти си се справила прекрасно! Поздрави, Ани

  ОтговорИзтриване
 6. Прекрасни са! Невероятно красиви! Не знам какви думи да използвам,за да ти кажа колко много ми харесват.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря! Много ме трогна! Жива и здрава!

   Изтриване