неделя, 26 август 2012 г.

Поредица за юбилей - 2

Здравейте приятели!
Дойде ред на следващата картичка от поредицата за юбилей. Всъщност те са две. Направих ги заедно, за двама колеги на майка ми. Няма нищо особено в тях. Това, което ги свързва са новите ми печати с цифри и текст на български.  И двамата юбиляри ставаха на 50.  Използвах цифрите с безцветно мастило и сенки за очи. Тъй като не разполагам с цялата цветова гама мастила, намерих начин да си оцветявам печатите със сенки, защото са по-евтини и имат много нюанси, които ако си ги купя като мастила ще струват цяло състояние, а и заемат повече място за съхранение.
Ето ги и картичките:




Червеното ъгълче на тази картичка не е случайно. Точно там като залепвах цветната хартия,  съвсем малко се нащърби в ъгъла. Аз лепя фона с двойно-залепваща лента, която поставям на гърба на хартията на няколко реда ленти. После позиционирам хартията върху картичката и я нагласям точно там, където ще залепне. Притискам отгоре с длан и внимателно обръщам единия край, за да захвана предпазната лента на тиксото. Продължавам да притискам, за да не ми се размести и внимателно обелвам лентата. Приглаждам и вече имам здраво крайче, което държи хартията неподвижно.  Вече мога свободно да отгърна и да разлепя останалите парчета тиксо, без да се страхувам че ще се размести. На последното парче тиксо - ъгълчето цветна хартия се откъсна. Нямаше спасение. Вече бях залепила по-голямата част. Така, намерих друго решение да прикрия проблемната зона. От картона, който използвах за розите си изрязах декоративно ъгълче и го залепих, така че дефекта изчезна.

След като оцветих текста и цифрата 50 ги поръсих с безцветна пудра за ембосинг, за да придам релеф на буквите.

А сега нещо съвсем различно от темата , но няма как да пропусна да покажа следващата картичка-кутийка, защото мисля да я включа в предизвикателството на двете елши:

Предизвикателство Август - “Сватбени емоции”

 


 



Е, за днес май е това. Ще се радвам да споделите своето мнение!
До скоро !

неделя, 19 август 2012 г.

Поредица за юбилей. Картичка първа...

   Здравейте виртуални приятели! Разглеждах си паметта на фотоапарата и осъзнах, че тези два месеца, докато ме нямаше в блог-пространството, са се родили много хора в година завършваща на 2. Респективно, тази година те отбелязват някакъв юблей. Аз съм била въвлечена в техния празник посредством картичките, които съм изработила по случай техните годишнини.  Някои от картичките са повторение на други мои, стари, които вече сте виждали, но други са съвсем нови и реших да ги споделя с вас. Понеже са доста, ако ги пусна в една публикация, ще останат някак незабелязани. Мисля че всяка картичка трябва да бъде удостоена с полагащото и се нужно внимание, защото всяка картичка е направена с любов и за специален човек, по специален повод...
   Така се роди идеята за поредицата "Картички за Юбилей". Понеже не съм постоянна и защото се познавам много добре, не ви обещавам че ще публикувам всеки ден. Какво да се прави, такава съм си... Но поне ви обещавам, до началото на учебната година да съм приключила с юбилейните картички, защото тогава вече ще имам други, на различна тематика.

И така, картичка номер едно:

Тази ми беше поръчана от колеги в службата, в един друг отдел, различен от моя.  Бяха решили да му купят някакъв голям подарък, но до последно имаха разногласия помежду си и в крайна сметка не купиха нищо, а времето до събитието дойде. Така, обезкуражени и отчаяни, идват при мен с думите: " Спасявай ни, събрахме голяма сума и не можахме да решим какво да купим. Така че избрахме ти да направиш картичка, а вътре в нея да сложим парите.  Обаче трябва да стане бързо, защото юбилея е утре" 
Такива поръчки "най-ги обичам". И сигурно по тази причина - все на мен се случва :) ....
Нямах време да мисля модела.  Имах останали цветчета от друга картичка. Не ги използвах всичките, защото ми се видяха много.  Цифрата 50 също беше останала, от една моя грешка.  Тогава трябваше да правя за 60, а аз съм се заблудила че е за 50 годишен, но слава Богу - усетих се навреме и така цифрата ми остана свободна. Е, имах копчетата, сега трябва да им ушия балтон.... :)
Направих двойно-сгъваема с три панела картичка, защото имаше и друго условие:  Да изброя в едната страна всички имена, на хората които участват в "подаръка". Средата оставих за пожеланието, а другия панел за паричките.
Моля ви не ме съдете строго за накъдреното пожелание. И за това си има обяснение. Както споменах - картичката беше от спешните, а екипът, който я поръча доста разнороден и разногласен, та до последно не знаех какво ще е пожеланието. Аз обаче имах само един шанс да снимам, защото на другия ден, като занеса картичката и трите пожелания, на място залепям избраното и давам произведението. Така че реших да снимам докато имах тази възможност, па макар и с незалепено пожелание.
Парите, които виждате на снимката са фалшиви. Не ме съдете строго и за тях. Направих си стотачката, за да снимам с нея картичките си. Иначе рядко у мен има такава банкнота. А истинската сума беше осем пъти по-голяма от моята паричка....
Да е жив и здрав юбиляра! Той си е получил подаръка и е останал много доволен от него  ( и как иначе..:) . А аз си получих удовлетворението за добре свършената работа.

Това е !  Ако ви е харесала моята картичка - не се срамувайте да споделите, а ако ли пък не - не се страхувайте да го изразите !
Прегръщам ви и до нови срещи! Чао!

неделя, 12 август 2012 г.

Малко сватбено настроение

Здравейте отново! Днес ще покажа две сватбени картички, които не са никак нови, но с ново изпълнение на вече правени от мен такива.
Това е картичка-кутийка с форма на сърце. Във вътрешността има ринг, за поставяне на свитъка с пожеланието, както и допълнителна панделка за връзване на банкноти, като подарък.
Розите и листенцата им са направени от паус. За съжаление, на снимката не се вижда реалния лилав цвят, който стои много нежно на фона на перления картон.

Другата картичка е вече добре познатата ви в стил Pergamano - "Гълъби".  Този път за основа избрах син цвят. Мисля че стои много нежно и сватбено...




С тези две предложения ще участвам в августовското предизвикателство на двете елши - "Сватбени емоции"

И сега една съвсем семпла картичка за рожден ден. Просто ей-тъй:



Това е от мен за днес. Пожелавам ви спокоен следобед и приятни емоции в последния ден на олимпиадата в Лондон!
До скоро!

събота, 11 август 2012 г.

Ловният сезон - открит!

Здравейте ловджии и съпруги на такива! След дългото ми отсъствие се завръщам с картичка по случай откриването на ловния сезон. Аз в случая съм дъщеря на ловджия. Моят съпруг е запален рибар (и слава Богу), а не ловец.
Ето и картичката по повод юбилея на един авджия:










Това е за сега от мен.
Хайде наслука и на добър лов!