понеделник, 30 април 2012 г.

Картички

Здравейте картичко-творящи приятели!
Този блог ме мъчи. Иска си своята поддръжка и време за "отглеждане" Не знам как другите се справят, но когато седна да пиша в блога - моментално губя вдъхновение и се отказвам да пиша. Сега, като разглеждах новия облик на блогър - съвсем се обезкуражих. Установих, че имам няколко чернови - не видели бял свят публикации, защото не съм намерила подходящите думи за представяне и подходящото време за тях.
И така, ако чакам да ми дойде музата - скоро няма да покажа нищо. За това започвам да публикувам без думи :)
Картичка за празника на мама:
Децата в детската градина по мое време правиха картички за празника на мама. Моята майка грижливо прибираше в един албум всички мои творения- рисунки, картички и всякакви хартиени проекти, които другарката Асенова и другарката Георгиева старателно подготвяха. Те ме научиха да изрязвам по очертания, да апликирам, да оцветявам...
Сега не знам дали учат децата на това, но моите дъщери не са ми подарявали такива неща, каквито аз съм правила за мама. За 8-ми март получавах снимка на детето, украсена дигитално от месното фото и оформена като картичка. За този осми март, една група майки решиха да заменят дигиталните картички с нещо изработено ръчно и с много любов. И пак има снимка на детето.






















Подобна картичка получиха и госпожите и леличките:











Надявам се да са останали доволни - както майките, така и учителките....
Силно се надявам и да не са се загубили във времето уменията на възпитателите да преподават приложно изкуство и да учат децата това, че дори и най-малкият жест, най-скромният подарък, но поднесен с любов, е по-скъп от най- скъпата дигитална картичка....
Стига толкова за осми март.

Следват няколко картички за рождени дни:

















Е стига толкова картички за днес, че и без това поста стана много дълъг...





Сигурно сте забелязали зелената дизайнерска хартия която толкова си харесвам и използвам. Можете да я откриете в този сайт. Там има много красиви дигитални комплекти. Когато си купих тази, във сваления файл имаше прикачен документ, който забранява разпространението на файловете под каквато и да е форма. Имам право да продавам само нещо ново, изработено от мен с техните дизайнерски хартии.
А голямата роза, която виждате на картичката-чантичка съм правила по урока на Selma

Надявам се да ви е било интересно посещението при мен.
До скоро или по скоро - до следващия път :) !

понеделник, 23 април 2012 г.

Една мнооого закъсняла публикация...

Здравейте приятели!
Преди да започна да се хваля с това което съм правила този и миналия месец, искам да се похваля с това, което получих като подаръци по един или друг повод

Още през далееечният месец март получух тази страхотна картичка от Искра по случай 8-ми март.







Много ме усмихна, Исе! Благодаря! Страхотна картичка си сътворила!








Също за 8-ми март, но по случай рождения ден на блога на Лидия ,също и по линия на играта Pay-it-forward, получих тази вкусна торта, пълна с шаренки нещица и страхотното дръвче в стил "quilling-liva"







Лидка, страхотна си, благодаря!









Следва нещо по-скорошно. Картичка за Великден и подаръче изненада:




Тези прекрасни обеци и гривна са ръчно изработени с любов от Нели
Нелка, много ме трогна! Картичката е страхотна, а обеците и гривната - нямам думи. Още същата вечер, след като ги получих, беше направен "график" за използването им от моите дъщери. И май моето име фигурираше само един път в този график... :) Ако имам късмет да се вредя - ще ги сложа за рождения си ден (който е съвсем скоро обаче) хи-хи!







И накрая, но не на последно място - картичка, сътворена от ръцете на моите две прекрасни дъщери, по случай празника на мама:


Благодаря ви, момичета! Обичам ви !





Ами похвалих ви се! Ако идвате тук и ми завиждате за страхотните придобивки - искам да пожелая и на вас да получите подобни съкровища!
До скоро!

петък, 13 април 2012 г.

Честит Великден!

Здравейте книжни феи!
Минавам набързо за да ви пожелая весели великденски празници. Да не прекалявате с яйцата, да си изкарате страхотно и най-здравото яйце да бъде във вашите ръце, за да сте здрави цяла година!
Една картичка от мен за настроение, а като отминат празниците - ще ви покажа много неща, които все отлагам...